Zapečené plněné hovězí řízky na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné hovězí řízky na pivu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na mleté maso | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 429,6mg |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 358,6mg |
Vláknina | 112,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné hovězí řízky na pivu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vepřové maso umeleme, promícháme s hořčicí, vejcem, solí a pepřem. |
2 | Na plátky hovězího masa rozdělíme mleté maso, zavineme, sepneme jehlou a vyskládáme do vymazaného pekáče. Závitky pečeme v silně předehřáté troubě dozlatova. Během pečení podléváme pivem. |