Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57835

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Hovězí srdce
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
3% Sacharidy 11 g
51% Tuky 39 g
22% Sodík 432 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dušené hovězí srdce postup přípravy receptu:

1

Hovězí srdce zbavíme loje a blan, rozpůlíme, vypereme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na malé kostky.

2

Ve pánvi rozpálíme sádlo, na kterém srdce zprudka opečeme. Tuk scedíme do kastrolu, ve kterém chceme pokrm připravovat. Do kastrolu vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme kousky srdce, zasypeme moukou, osolíme, opepříme, chvílí za stálého míchání opékáme, nakonec přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Před podáváním zjemníme máslem.

Poznámka

Stejným způsobem připravujeme hovězí srdce na paprice. Místo pepře přidáme polévkovou lžíci sladké papriky a lžičku papriky pálivé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept