Dušené hovězí srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí srdce
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí srdce |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 240,9mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí srdce, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí srdce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí srdce zbavíme loje a blan, rozpůlíme, vypereme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na malé kostky. |
2 | Ve pánvi rozpálíme sádlo, na kterém srdce zprudka opečeme. Tuk scedíme do kastrolu, ve kterém chceme pokrm připravovat. Do kastrolu vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme kousky srdce, zasypeme moukou, osolíme, opepříme, chvílí za stálého míchání opékáme, nakonec přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Před podáváním zjemníme máslem. |
Poznámka
Stejným způsobem připravujeme hovězí srdce na paprice. Místo pepře přidáme polévkovou lžíci sladké papriky a lžičku papriky pálivé.