Jehněčí po mongolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po mongolsku
Jehněčí po mongolsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
70 g | Cibulka jarní |
1 kg | Jehněčí maso |
15 g | Maizena - kukuřičný škrob |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka Hoisin |
60 ml | Omáčka sójová |
50 g | Sezam - semena |
80 ml | Víno rýžové čínské |
4 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 215,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 177,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Sezam - semena, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po mongolsku postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet. |
2 | Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem. |
Super jídlo