Jednoduchý recept

Jablkový věnec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57840

Ingredience

180 g Cukr krupice
25 ml Džus jablečný
250 g Jablka
30 g Mandle plátky
180 g Máslo čerstvé
8 g Nové koření mleté
180 g Samokypřicí mouka
8 g Skořice mletá
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
13% Sacharidy 46 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 37 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jablkový věnec postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.

2

Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept