Jednoduchý recept

Koláč s kandovaným ovocem a medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57843

Ingredience

250 g Kandované ovoce
15 g Kypřicí prášek do pečiva
60 g Med včelí
130 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 g Nové koření celé
30 g Pomerančová kůra
80 ml Pomerančová šťáva
100 g Rozinky tmavé
25 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
130 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
21% Sacharidy 77 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 59 mg
14% Bílkoviny 8 g

Koláč s kandovaným ovocem a medem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.

Poznámka

Koláč necháme vychladnout ve formě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept