Koláč s kandovaným ovocem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kandovaným ovocem a medem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57843 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Kandované ovoce |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Med včelí |
130 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Nové koření celé |
30 g | Pomerančová kůra |
80 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Rozinky tmavé |
25 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
130 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 268,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 117,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Nové koření celé, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kandovaným ovocem a medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. |
Poznámka
Koláč necháme vychladnout ve formě.