Jednoduchý recept

Jablkové dortíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57847

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
15 g Cukr krupice
100 g Cukr krystal
25 g Cukr moučkový
400 g Jablka
8 g Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
8 g Skořice mletá
4 g Sůl
25 g Tuk
300 ml Voda pitná
150 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 249kJ
23% Sacharidy 83 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 403 mg
10% Bílkoviny 5 g

Jablkové dortíky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužinu nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zatím stranou.

2

Do mísy vsypeme mouku, sůl, kypřící prášek a krupicový cukr, promícháme, do směsi zapracujeme měkké máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Dobře prohněteme, vyválíme na silný plát, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 6 cm. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny dozlatova. Plech vyjmeme a necháme těsto vychladnout.

3

Jablka vložíme do kastrůlku, přidáme krystalový cukr, mletou skořici, zalijeme vodou a 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout.

4

Kolečka z těsta podélně rozkrojíme napůl, aby vzniklo 8 koleček. Na spodní 4 kolečka naneseme jablka, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme vrchními kolečky. Upravíme na talířky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept