Jednoduchý recept

Třešňové bochánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57849

Ingredience

20 g Cukr krupice
80 g Marmeláda višňová
50 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
40 g Rozinky tmavé
230 g Samokypřicí mouka
1 špetka Sůl
25 g Tuk
40 g Třešně kandované
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
10% Sacharidy 36 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 45 mg
9% Bílkoviny 5 g

Třešňové bochánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.

2

Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.

3

Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept