Třešňové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové bochánky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57849 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
80 g | Marmeláda višňová |
80 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
40 g | Rozinky tmavé |
230 g | Samokypřicí mouka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Třešně kandované |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 38,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky tmavé, Samokypřicí mouka, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto. |
2 | Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou. |
3 | Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou. |