Obložená mísa z melounu a šunky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená mísa z melounu a šunky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57851 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Červená řepa sterilovaná |
2 kg | Meloun vodní |
200 g | Olivy nakládané |
300 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 369,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Meloun vodní, Olivy nakládané, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená mísa z melounu a šunky postup přípravy receptu:
1 | Meloun rozpůlíme, nakrájíme na čtvrtky odstraníme semínka a oloupeme. Z připravených čtvrtek nakrájíme klínky. Plátky šunky rozložíme na pracovní plochu. Do středu dáme kolečko červené řepy a na řepu položíme melounový klínek hrotem nahoru. Zabalíme do šunky, konce šunky na povrchu spojíme párátkem, na které jsme napíchli olivu. |
2 | Připravené kousky naaranžujeme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a položíme na stůl. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.