Maďarské hovězí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské hovězí závitky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
70 g | Sádlo škvařené |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na náplň | |
---|---|
120 g | Hovězí maso přední |
60 g | Klobása uzená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 195,3mg |
Draslík | 270,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 278,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Klobása uzená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské hovězí závitky postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. |
3 | Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou. |