Recept

Maďarské hovězí závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57867
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
20 g Mouka pšeničná hladká
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
70 g Sádlo škvařené
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Na náplň
120 g Hovězí maso přední
60 g Klobása uzená
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
0,3 kávová lžička Sůl
120 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
3% Sacharidy 10 g
71% Tuky 53 g
20% Sodík 397 mg
88% Bílkoviny 49 g

Maďarské hovězí závitky postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut.

3

Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept