Recept

Hovězí řízky nadivoko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57868

Ingredience

2 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Hovězí maso zadní
60 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 ks Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
7% Sacharidy 25 g
66% Tuky 49 g
12% Sodík 241 mg
65% Bílkoviny 37 g

Hovězí řízky nadivoko postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v 30 g mouky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2

Řízky osmažíme z obou stran na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Poté k cibuli přidáme zeleninu, koření a ještě chvíli smažíme. Do směsi vrátíme řízky, zalijeme horkou vodou, přidáme ocet a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.

3

Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme zbylou moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání, na mírném ohni vaříme alespoň 5 minut. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a cukr. Omáčku poté přecedíme a přelijeme jí řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept