Špekáčkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčkový salát
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 5787 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
35 dkg | Brambory |
10 dkg | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 ml | Hovězí vývar základní |
100 ml | Ocet vinný |
15 dkg | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
35 dkg | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčkový salát postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kolečka, dáme do misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a zalijeme octem. |
2 | Necháme v lednici asi 1 hodinu odležet. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přelijeme horkým vývarem nebo vodou. Necháme vychladnout. |
3 | Přidáme na kolečka nakrájené okurky, naložené špekáčky a opatrně promícháme. Hořčici smícháme s trochou octa, solí, pepřem, olejem a dobře rozmícháme. |
4 | Nalijeme na salát a opatrně promícháme. |