Dušené hovězí řízky s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí řízky s koňakem
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
60 ml | Koňak Armaňak |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
50 g | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,1mg |
Draslík | 135,2mg |
Vláknina | 883,1mg |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Voda pitná, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí maso zadní, Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí řízky s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme. |