Recept

Dušené hovězí řízky ve vejcích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57872
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
600 g Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
40 ml Mléko plnotučné
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Sádlo škvařené
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
38% Sodík 750 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené hovězí řízky ve vejcích postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.

2

Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept