Jednoduchý recept

Dušené hovězí řízky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57873
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
40 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
30% Sodík 602 mg
67% Bílkoviny 38 g

Dušené hovězí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

3

Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát.

4

Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept