Dušené hovězí řízky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí řízky se zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 306,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. |
3 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát. |
4 | Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí. |