Jednoduchý recept

Koktejlový předkrm z mořských plodů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57874
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Celer sterilovaný
200 g Chobotnice
3 ml Citronová šťáva
1 ks Grapefruity
2 ks Hrušky
200 g Humr
0,5 ks Kapie
0,5 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kečup ostrý
200 g Majonéza
0,5 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
80 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
5% Sacharidy 19 g
42% Tuky 31 g
23% Sodík 461 mg
23% Bílkoviny 13 g

Koktejlový předkrm z mořských plodů postup přípravy receptu:

1

Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme.

2

Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice.

3

Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic.

4

Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě.

Poznámka

Koktejl podáváme dobře vychlazený, jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept