Koktejlový předkrm z mořských plodů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejlový předkrm z mořských plodů
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57874 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Celer sterilovaný |
200 g | Chobotnice |
3 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Grapefruity |
2 ks | Hrušky |
200 g | Humr |
0,5 ks | Kapie |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
200 g | Majonéza |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 489,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Chobotnice, Citronová šťáva, Grapefruity, Hrušky, Humr, Kari koření, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejlový předkrm z mořských plodů postup přípravy receptu:
1 | Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme. |
2 | Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice. |
3 | Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic. |
4 | Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě. |
Poznámka
Koktejl podáváme dobře vychlazený, jako předkrm.