Recept

Hovězí řízky na zbojnický způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57875
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Houby čerstvé
600 g Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
40 g Kapie
60 g Klobása uzená
0,3 kávová lžička Kmín drcený
60 g Máslo čerstvé
60 g Okurky nakládané
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
60 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
3% Sacharidy 10 g
54% Tuky 40 g
40% Sodík 805 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí řízky na zbojnický způsob postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, houby a klobásu na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Řízky osmažíme z obou stran na sádle dozlatova, přilijeme horký vývar a dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku, klobásu, houby a okurku, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi přimícháme protlak a chvíli smažíme. Tuto směs přidáme k poloměkkým řízkům a dodusíme. Před koncem dušení ještě přidáme kapii.

3

Maso podáváme se směsí, ozdobíme plátky vajec a posypeme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept