Hovězí řízky na zbojnický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky na zbojnický způsob
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Kapie |
60 g | Klobása uzená |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Okurky nakládané |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 249,7mg |
Draslík | 300,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 182,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Kapie, Klobása uzená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky na zbojnický způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, houby a klobásu na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Řízky osmažíme z obou stran na sádle dozlatova, přilijeme horký vývar a dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku, klobásu, houby a okurku, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi přimícháme protlak a chvíli smažíme. Tuto směs přidáme k poloměkkým řízkům a dodusíme. Před koncem dušení ještě přidáme kapii. |
3 | Maso podáváme se směsí, ozdobíme plátky vajec a posypeme petrželovou natí. |