Telecí játra Bordelaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra Bordelaise
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57877 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Hříbky čerstvé |
400 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Kečup |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 352,0mg |
Draslík | 533,6mg |
Vláknina | 666,3mg |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra Bordelaise postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, krátce opečeme na másle, osolíme a uchováme v teple. |
2 | Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, které opepříme, obalíme v mouce, prudce opečeme na oleji, osolíme, a poté upravíme na nahřátý talíř, kde je obložíme opečenými hříbky. |
3 | Do pánve přidáme trochu kečupu, povaříme a játra na talíři vzniklou šťávou přelijeme. |