Recept

Dušené hovězí řízky s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57879
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 g Hovězí maso zadní
250 g Jablka
2 špetka Koriandr mletý
50 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Nové koření mleté
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
7% Sacharidy 26 g
33% Tuky 25 g
9% Sodík 182 mg
62% Bílkoviny 35 g

Dušené hovězí řízky s jablky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept