Svíčkové řezy s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy s játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
300 g | Játra vepřová |
150 g | Klobása uzená |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 967,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Játra vepřová, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy s játry postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky očistíme, vykrojíme semena a papriky nakrájíme na tenké nudličky, krájená rajčata scedíme a necháme okapat, játra nakrájíme na nudličky, klobásu nakrájíme na půlkolečka. |
2 | Maso osmažíme na másle dozlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, klobásu, papriky a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rajčata a dodusíme. Na závěr přidáme maso a necháme prohřát. |