Z hlávkového salátu koktejlový předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z hlávkového salátu koktejlový předkrm
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57882 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt bílý |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
200 g | Salát hlávkový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 303,6mg |
Draslík | 132,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Z hlávkového salátu koktejlový předkrm postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěné, omyté a osušené listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké pásky, které rozdělíme do koktejlových sklenic. Mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a polijeme olejem. Na povrch poklademe na kostky nakrájená, natvrdo uvařená vejce. |
2 | Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a drobně nasekanou pažitkou. Před podáváním každou porci přelijeme touto zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Koktejl podáváme jako studený předkrm.