Recept

Celerové pikantní koláčky po americku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57884
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Náplň
130 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Pepř cayenský
2 g Sůl
Těsto
25 g Máslo čerstvé
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
25 g Sýr Eidam uzený 45%
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 603kJ
8% Sacharidy 30 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 319 mg
12% Bílkoviny 7 g

Celerové pikantní koláčky po americku postup přípravy receptu:

1

Příprava: Pečící plech s hlubšími koláčkovými prohlubněmi vymažeme 2 lžícemi másla, troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Na pomoučení válu, na kterém těsto rozválíme, si odložíme 3 lžíce mouky.

2

Náplň: Česnek utřeme, cibuli a řapíkatý celer nasekáme nadrobno.

3

V pánvi na másle, za stálého míchání, orestujeme nasekanou cibuli s celerem a s česnekem. Do orestované zeleniny přilijeme mléko s 1 lžící mouky a mícháme na ohni dál, než náplň zhoustne. Nakonec náplň ochutíme solí a cayenským pepřem, promícháme, odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout. Polovychladlou směsí naplníme připravené korpusy koláčků, náplň přikryjeme kolečky těsta, okraje koleček těsta a korpusů koláčků jemně utěsníme prsty, aby náplň nevytekla a připravené koláčky necháme 30 minut odpočinout a ztuhnout v lednici. Odpočaté koláčky pak uprostřed jemně propíchneme prstem, aby pára měla kudy rovnoměrně vycházet, a pečeme ve vyhřáté troubě, asi 20 minut dozlatova. Koláčky po upečení necháme mírně vychladnout a servírujeme ještě teplé, abychom zachovali chuť roztaveného sýra v těstě koláčků.

4

Těsto: Sýr s pikantní chutí nastrouháme. Mouku, prosátou do hlubší mísy, smícháme se špetkou soli a změklým máslem. Tuto směs zpracujeme se strouhaným sýrem a vodou do hladkého těsta.

5

Dobře propacované těsto rozdělíme na čtvrtiny. Ze 3/4 těsta vyválíme plát, silný cca 1 cm a vykrájíme z něj asi 12 kroužků, které by měly být o něco větší, než je plocha prohlubní na připraveném pečícím plechu, aby bylo možné z vykrájených koleček vytvarovat v prohlubních plechu mističkovité tvary. Ze zbývající 1/4 těsta vyválíme další plát, ze kterého vykrájíme kolečka, která by měla být tak velká, aby zakryla celé plochy koláčků s náplní. Do mističek z těsta rozdělíme připravenou náplň, a tu poté v těstových košíčcích zakryjeme kruhy těsta. Okraje přiklopených, vykrájených kroužků těsta přitiskneme k okrajům koláčků a pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept