Vanilková červená srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková červená srdíčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57893 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
60 g | Marmeláda malinová |
150 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 g | Tresť vanilková |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková červená srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme srdíčka. |
2 | Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj srdíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut. Srdíčka necháme zcela vychladnout, upravíme na dezertní talířky a těsně před podáváním namažeme červenou marmeládou. |