Jednoduchý recept

Rozinkové hrudky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57894

Ingredience

75 g Cukr krupice
30 g Kandované ovoce
15 g Kypřicí prášek do pečiva
25 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 g Rozinky tmavé
20 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 526kJ
22% Sacharidy 81 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 39 mg
15% Bílkoviny 9 g

Rozinkové hrudky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku s kypřícím práškem, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, kandované ovoce, rozinky, přilijeme mléko, rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta polévkovu lžící tvoříme hrudky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut. Hrudky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.

2

Hrudky rovnou z plechu nasypeme na servírovací talíř a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept