Rozinkové hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkové hrudky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57894 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
30 g | Kandované ovoce |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rozinky tmavé |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkové hrudky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku s kypřícím práškem, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, kandované ovoce, rozinky, přilijeme mléko, rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta polévkovu lžící tvoříme hrudky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut. Hrudky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké. |
2 | Hrudky rovnou z plechu nasypeme na servírovací talíř a ihned podáváme. |