Tykvová pizza se sýrem a s hruškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová pizza se sýrem a s hruškou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57896 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Těsto | |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
10 g | Droždí sušené |
150 g | Mouka chlebová |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Tykvová náplň | |
1 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Sýr Gorgonzola |
40 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 127,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Mouka chlebová, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Hrušky, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvová pizza se sýrem a s hruškou postup přípravy receptu:
1 | Příprava: V pekáči nebo plechu rozetřeme 2 lžíce oleje, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200°C, gril předehřejeme na střední teplotu. |
2 | Těsto: Z droždí, cukru a 3 lžic vlažné vody umícháme kvásek, který necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Do hlubší mísy prosejeme hladkou i chlebovou mouku, přidáme lžičku soli a společně s olejem, vlažnou vodou a vzešlým kváskem a špetkou rozmarýnu prohněteme suroviny do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto důkladně propracujeme. Hotové těsto necháme v míse, přikryté potravinovou fólií, kterou jsme potřeli olejem, kynout 30 minut. Z vykynutého těsta vyválíme oválnou placku, která by neměla být silnější, než 5 milimetrů a placku těsta opatrně rozložíme na připravený pečicí plech. Na těsto na plechu rozložíme očištěnou hrušku bez jádřince, nakrájenou na plátky a tykvovou náplň. Na závěr pizzu pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným sýrem Gorgonzola. Takto připravenou pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pizzu servírujeme horkou, jako svačinu nebo jako pohoštění. |
3 | Tykvová náplň: Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou tykev promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a grilujeme na střední teplotě dozlatova asi 20 minut. |