Rýžová mísa 4 barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová mísa 4 barev
Rýžová mísa 4 barev
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57898 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Rýže loupaná |
Na zelenou rýži | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
100 g | Hrášek |
2 g | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sójová |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Vývar zeleninový |
Na fialovou rýži | |
300 g | Červená řepa sterilovaná |
5 g | Hřebíček mletý |
5 g | Kardamom |
Na oranžovou rýži | |
2 ks | Banány |
40 g | Kari pasta |
100 g | Kompot meruňkový |
60 ml | Olej sezamový |
200 g | Tykev nakládaná |
Na červenou rýži | |
10 g | Cukr palmový |
50 ml | Olej sezamový |
100 g | Papriková pasta sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 582,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Česnek, Cibule, Hrášek, Muškátový oříšek, Olej sezamový, Špenát listový čerstvý, Červená řepa sterilovaná, Hřebíček mletý, Kardamom, Banány, Kompot meruňkový, Olej sezamový, Tykev nakládaná, Olej sezamový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Kari pasta, Cukr palmový, Papriková pasta sladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová mísa 4 barev postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství vody, scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, čerstvý špenát a hrášek. Podlijeme vývarem a sójovou omáčkou a necháme 5 minut podusit. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem a opatrně vmícháme čtvrtinu uvařené rýže, vyjmeme z pánve a uchováme v teple. |
2 | Scedíme sterilovanou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Šťávu i řepu vložíme do woku a ohřejeme, dochutíme kardamomem a hřebíčkem a opatrně vmícháme další díl vařené rýže. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple. |
3 | Ve woku rozpálíme sezamový olej, na něj vložíme na kousky nakrájenou okapanou tykev a meruňky a na plátky nakrájený banán. Smažíme na pánvi asi 3 minuty, dochutíme kari pastou a vmícháme další díl uvařené rýže. Vyjmeme a uchováme v teple. |
4 | Ve woku rozpálíme olej, scezená rajčata a paprikovou pastu osmažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, dochutíme palmovým cukrem a vmícháme zbytek rýže. |
5 | Podáváme na talíři po jednom kopečku od každé barvy rýže. |