Fritované skleněné nudle s pastinákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritované skleněné nudle s pastinákem
Fritované skleněné nudle s pastinákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57899 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibulka jarní |
60 ml | Hořčice Dijonská |
300 g | Hrachové lusky |
2 g | Muškátový oříšek |
150 g | Nudle skleněné |
2 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
80 ml | Olej sezamový |
400 g | Pastinák |
4 g | Pepř černý mletý |
80 ml | Sirup javorový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 246,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrachové lusky, Muškátový oříšek, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Nudle skleněné, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritované skleněné nudle s pastinákem postup přípravy receptu:
1 | Pastinák oloupeme a nakrájíme na kostičky, jarní cibulku pokrájíme na silná kolečka, hrachové lusky opereme a osušíme. Ve woku rozpálíme olej a zeleninu po porcích osmažíme asi 4 minuty, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a přendáme na cedník důkladně vykapat. |
2 | Do zbylého omastku na pánvi vlijeme javorový sirup, hořčici a ohřejeme. Vmícháme zpět zeleninu a společně prohřejeme, vyjmeme a uchováme v teple. Pánev očistíme, rozpálíme arašídový olej a po jednotlivých porcích ofritujeme skleněné nudle dokřupava. Podáváme zeleninu upravenou s fritovanými nudlemi na talíři. |