Recept

Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57900
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Diušená mrkev
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mrkev kořen
3 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
Vařený hrášek
150 g Hrášek mražený
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
6% Sacharidy 23 g
408% Tuky 306 g
14% Sodík 276 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.

2

V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.

3

Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.

Poznámka

K dušené mrkvi s hráškem podáváme vařené nebo šťouchané brambory a vařené hovězí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept