Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57902
Kategorie: Maso

Ingredience

Vařené vemínko
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Hovězí vemeno
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Trojobal
1 kávová lžička Hořčice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 špetka Pepř bílý
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na smažení
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
Vemínko jako řízek
1 ks Citrony
0 kg Kopr
1 ks Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 538kJ
16% Sacharidy 59 g
58% Tuky 44 g
45% Sodík 898 mg
67% Bílkoviny 38 g

Vemínko jako řízek postup přípravy receptu:

1

Vemínko dobře omyjeme, očistíme od blan a loje. Odřežeme z něj vrchní tuhou část (v podobě velkého V), které už nepoužijeme. Měla by nám zůstat jen rosolovitá část. Poté vemínko rozkrojíme na 2 poloviny. Znovu ho omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho studenou vodou, přidáme sůl, očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, očištěnou cibuli a pórek.

2

Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a vemínko pomalu vaříme 120 minut doměkka. Poté ho vyjmeme z vývaru a vychladlé nakrájíme na plátky, přibližně 1 cm silné.

3

Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v trojobalu: Hladká mouka + rozšlehané vejce se solí a hořčicí + strouhanka. V pánvi si rozpálíme sádlo a řízky z vemínka osmažíme dozlatova z každé strany.

4

Usmažené řízky odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly z přebytečného omastku.

5

Omyjeme snítky kopru a petrželky kudrnky. Omytý a osušený citrón pokrájíme na plátky.

6

Na talířích řízky z vemínka ozdobíme bylinkami a plátky citrónu.

Poznámka

Podáváme k němu jogurtový dresink s koprem nebo sardelovou omáčku. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept