Dresing s kapary a sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresing s kapary a sardelkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57905 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
3 špetka | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Sardelové řezy |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
150 g | Hellmann's Majonéza originál |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 37,1mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 138,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kopr čerstvý, Sardelové řezy, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Smetana 33% (šlehačka), Hellmann's Majonéza originál mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresing s kapary a sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme 150 g majonézy Hellmanns, 0,5 dl bílého vína, 1 lžičku ostré hořčice, smetanu, sůl a cukr. Vše vyšleháme na hladký krém. Kapary a sardelky pokrájíme na malé kousky. |
2 | Omyté snítky čerstvého kopru pokrájíme nadrobno. Do krému přimícháme pokrájené kapary, sardelky i kopr a dresing vymícháme. |
Poznámka
Dresing podáváme k vařenému, pečenému nebo uzenému masu.