Recept

Plátky roštěné na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57909

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
500 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 657kJ
6% Sacharidy 22 g
111% Tuky 83 g
23% Sodík 457 mg
87% Bílkoviny 49 g

Plátky roštěné na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept