Plátky roštěné na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky roštěné na víně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 322,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky roštěné na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka. |