Jednoduchý recept

Telecí hlava smažená v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57911
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí hlava
3 ks Vejce slepičí
3 l Vývar zeleninový
150 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,094 kcal
Kilojoule 4 577kJ
16% Sacharidy 59 g
101% Tuky 76 g
198% Sodík 4 g
87% Bílkoviny 49 g

Telecí hlava smažená v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.

2

Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm.

3

Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí masa obraného z hlavy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept