Těstoviny zapečené s lilky a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 520 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené s lilky a rajčaty
Těstoviny zapečené s lilky a rajčaty
Celkový čas: | 520 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 450 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57912 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Postup | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
60 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Strouhanka z pšeničného pečiva |
1,2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
230 g | Těstoviny penne |
1 l | Voda pitná |
Servírování | |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 288,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Strouhanka z pšeničného pečiva, Těstoviny penne, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lilek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapečené s lilky a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Plech na pečení vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C. |
2 | Postup: V 1 litru vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Vařené těstoviny scedíme a odložíme na teplé místo. Sterilovaná rajčata scedíme a necháme okapat, cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme, parmezán nastrouháme a vmícháme do něj strouhanku. Lilky důkladně očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem, podélně je rozpůlíme a opatrně z nich vydlabeme dužinu. Vydlabané půlky lilků vytřeme 4 lžícemi olivového oleje a dužinu z lilků nakrájíme nadrobno. |
3 | V pánvi na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli dozlatova. K orestované cibuli přidáme utřený česnek, nakrájenou dužinu z lilků a nakonec kousky konzervovaných rajčat. |
4 | Směs ochutíme oreganem, solí a pepřem a mícháme v pánvi na mírném ohni do zhoustnutí. Hustou zeleninovou směs smícháme s okapanými těstovinami a polovinu této směsi rozdělíme do vydlabaných, olejem vytřených půlek lilků. Na těstoviny se zeleninou rozložíme tenké plátky mozzarelly a na mozzarellu rozdělíme zbytek zeleninové směsi s těstovinami. Na závěr na naplněné lilky rozdělíme strouhaný parmezán se strouhankou. Takto naplněné poloviny lilků dáme na pečící plech, vytřený olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut do té doby, než těstovinová náplň ztuhne a zezlátne. |
5 | Servírování: Takto zapečené lilky servírujeme horké, jako hlavní jídlo s listovým salátem. |