Ze čtyř druhu sýra koktejl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ze čtyř druhu sýra koktejl
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57917 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Banány |
3 ml | Citronová šťáva |
60 g | Gouda |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Kapie |
2 ks | Mandarinky |
260 g | Šunka parmská |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
60 g | Sýr Parmezán |
Na omáčku | |
---|---|
250 g | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 433,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Hrušky, Mandarinky, Sýr Parmezán, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Kapie, Šunka parmská, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Ementál (Primátor), Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ze čtyř druhu sýra koktejl postup přípravy receptu:
1 | Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. |
2 | Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit. |
3 | Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm, na požádání s čerstvým pečivem, anebo opečenou vekou.