Recept

Hovězí řízky na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57918
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
40 ml Mléko plnotučné
2 ks Okurky nakládané
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Sádlo vepřové škvařené
80 g Slanina vepřová
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 282kJ
4% Sacharidy 16 g
51% Tuky 38 g
145% Sodík 3 g
74% Bílkoviny 42 g

Hovězí řízky na slanině postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.

2

Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.

3

Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept