Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57920
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 plátek Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí jazyk
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 334kJ
10% Sacharidy 37 g
39% Tuky 29 g
42% Sodík 833 mg
160% Bílkoviny 90 g

Dušený telecí jazyk postup přípravy receptu:

1

Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.

2

V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

3

Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept