Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
2 špetka | Kmín mletý |
30 ml | Koňak |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno červené |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 119,3mg |
Draslík | 911,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. |
3 | Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou. |