Recept

Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57926
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí svíčková
2 špetka Kmín mletý
30 ml Koňak
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
80 ml Víno červené
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
2% Sacharidy 8 g
48% Tuky 36 g
9% Sodík 188 mg
67% Bílkoviny 37 g

Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

3

Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept