Jednoduchý recept

Rybí pěna z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57927
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 g Bazalka
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Kapie
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
40 g Salát hlávkový
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr smetanový tavený 45%
600 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 475kJ
1% Sacharidy 2 g
55% Tuky 41 g
11% Sodík 214 mg
92% Bílkoviny 52 g

Rybí pěna z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.

2

Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme.

Poznámka

Podáváme dobře vychlazené, jako předkrm s opečenou vekou, bagetou. Hodí se také na celozrnný chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept