Rybí pěna z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pěna z tuňáka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57927 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 g | Bazalka |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Kapie |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
40 g | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
600 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 181,5mg |
Draslík | 403,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pěna z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. |
2 | Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme. |
Poznámka
Podáváme dobře vychlazené, jako předkrm s opečenou vekou, bagetou. Hodí se také na celozrnný chléb.