Asijské pikantní vepřové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijské pikantní vepřové
Asijské pikantní vepřové
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 stroužek | Česnek |
20 ml | Chilli omáčka |
20 g | Kari pasta |
2 g | Muškátový oříšek |
40 ml | Ocet vinný červený |
100 g | Okurka salátová |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Olivy černé |
60 ml | Omáčka rybí |
40 ml | Omáčka sójová |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
40 g | Sezam - semena |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 995,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Muškátový oříšek, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Šalotka, Sezam - semena, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Olivy černé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Asijské pikantní vepřové postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem a najemno nakrájenou šalotkou, ochutíme pepřem a kari pastou a zalijeme rybí a sójovou omáčkou, octem a chilli omáčkou. Mísu zakryjeme a necháme hodinu marinovat. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a po částech naložené maso opékáme asi 7 minut ze všech stran. Přidáme rozpůlené olivy a plátky okurky, posypemem sezamovým semínkem, dochutíme muškátovým oříškem a ještě 7 minut necháme dusit. |
Poznámka
Maso se musí hodinu marinovat.