Šunka s husími játry a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s husími játry a žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5793 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
120 g | Játra husí |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 144,4mg |
Vláknina | 559,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra husí, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s husími játry a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Silnější plátky šunky podlijeme lehce vývarem a prohřejeme. |
2 | Osmahneme na másle nakrájené žampiony a husí játra. |
3 | Na jednotlivé porce šunky ozdobně klademe na plátky nakrájené žampiony a husí játra. |
4 | Pokropíme je kapkou destilátu a ochutíme pepřem a solí. |
5 | Podáváme s bílým pečivem. |